Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (πρόσκαιρα ισχυρές)

Εικόνα site_admin

Share: 

Παρ, 19/04/2024 - 09:15

Την Παρασκευή 19.04.24 από τις απογευματινές ώρες έως το Σάββατο 20.04.2024 το μεσημέρι, θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά, και η Πελοπόννησος (κυρίως στα δυτικά τμήματά της).

 Καλούμε τους πολίτες να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν και ειδικότερα :  

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να μεριμνήσουν για την ασφαλή διαμονή τους σε αυτούς. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διάστημα αυτής της κακοκαιρίας άλλες εναλλακτικές λύσεις.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή.

4. Οι διαμένοντες σε ορεινές  και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.

 

Οδηγίες υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του δήμου Καμένων Βούρλων,

πατώντας : «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ»

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness