Επισκέπτες

Ιστορία της Δ. Ε. Μώλου

Η δημοτική ενότητα Μώλου αποτελείται από ένα σύνολο 9 πρώην κοινοτήτων, όπως προήλθε από το πρόγραμμα συνενώσεων Ιωάνης Καποδίστριας, με συνολικό πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001, 6668 κατοίκων.

Ιστορία της Δ. Ε. Καμένων Βούρλων

Πρόκειται για οροπέδιο στο οποίο κατά το Μεσαίωνα υπήρχε οικισμός με το όνομα Βασιλικά. Φαίνεται πως μετά την εγκατάλειψη του χωριού από τους κατοίκους ιδρύθηκε το Ρεγγίνι. Στην είσοδο του Οροπεδίου υψώνεται αναμνηστική μαρμάρινη στήλη προς τιμήν των Ελλήνων που σκοτώθηκαν κατά την περίφημη μάχη των Βασιλικών, στις 26 Αυγούστου 1821.

Ιστορία της Δ. Ε. Αγίου Κωνσταντίνου

Σε στενή παραλιακή λωρίδα και στους πρόποδες της κατακορύφως σχεδόν υψουμένης Κνημίδας ( Σπαρτιά – Ταράτσας) είναι χτισμένη η κωμόπολη Αγιος Κωνσταντίνος. Οι απέραντοι ελαιώνες προς το Λογγό και της παρυφές της ( νότιες και νοτιοδυτικές ), τα πευκοδάση της στις πλαγιές του βουνού οι απότομες λαγκαδιέ, με το ρέμα που κατεβαίνει ορμητικό από την Ταράτσα – Καρδάκι και διασχίζει τον οικισμό και η καταγάλανη θάλασσα, που απλώνεται μέχρι την Εύβοια, συνθέτουν την φυσική ομορφιά του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αξιοθέατα της περιοχής

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η παραθαλάσσια περιοχή με τις ακρογιαλιές αφ΄ ενός και τα πλεονεκτήματα από την παλίρροια και τις ιλυώδεις εκτάσεις λόγω προσχώσεων με τους ψαρότοπους και τις υπό ένταξη στο NATURA 2000 περιοχές φυσικού κάλλους, συνθέτουν την μοναδικότητα της περιοχής προικισμένη και με τα ιστορικά μνημεία της όπως πιο κάτω αναφέρονται.

Ξενοδοχεία

Δείτε τα ξενοδοχεία της περιοχής

Συγκοινωνίες - Μεταφορές

Άγιος Κωνσταντίνος, Λιμάνι. Το λιμάνι του Αγ. Κων/νου συνδέεται με τα νησιά των Σποράδων και πολλά λιμάνια της Εύβοιας καθώς και τα λιμάνια της Καβάλας και της Λήμνου.

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr