Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση τεσσάρων και τη δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Εικόνα sfetsasp
Παρ, 29/09/2023 - 00:00 έως 23:45

Η σύμβαση για την αναβάθμιση τεσσάρων και τη δημιουργία δύο νέων παιδικών χαρών στον Δήμο Καμένων Βούρλων υπεγράφη στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου, Γιάννη Συκιώτη, και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, Βασίλη Λιάλιου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 200.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Κύριο μέλημα του Δήμου Καμένων Βούρλων είναι η ορθή, λειτουργική επανασχεδίαση των παιδικών χαρών, πληρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με απώτερο σκοπό κυρίως τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, όλων των ηλικιακών ομάδων.

Επιπλέον, βασικό κριτήριο των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η παροχή ευκαιριών αναψυχής και παιχνιδιού σε Άτομα με Ανάγκες, δραστηριότητες που απουσιάζουν ολοκληρωτικά στην παρούσα κατάσταση. Γίνεται διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας των χρηστών της παιδικής χαράς και λαμβάνεται μέριμνα, όπου είναι εφικτό, για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων που απευθύνονται και σε εφήβους.

Αναλυτικότερα, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν τους κάτωθι χώρους:

1. Παιδική χαρά Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για ανάπλαση αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Μώλου.

2. Παιδική χαρά Καλλιδρόμου. Πρόκειται για ανάπλαση αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Μώλου.

3. Παιδική χαρά Κόμνηνας. Πρόκειται για ανάπλαση αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Μώλου.

4. Παιδική χαρά Λογγού. Πρόκειται για νέα παιδική χαρά στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου.

5. Παιδική χαρά Μενδενίτσας. Πρόκειται για νέα παιδική χαρά της Δημοτικής Ενότητας Μώλου.

6. Παιδική χαρά Σκάρφειας. Πρόκειται για ανάπλαση αναβάθμιση υφιστάμενης παιδικής χαράς της Δημοτικής Ενότητας Μώλου.

Μέσω των απαραίτητων ενεργειών του Δήμου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων, τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και την εναρμόνιση τους στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, δημιουργούνται σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι που συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr