Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καμένων Βούρλων

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Τρί, 24/01/2023 - 00:00 έως 23:45

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καμένων Βούρλων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Καμένα Βούρλα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν:

1. Ετοιμότητα των Υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

- Διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Οργάνων σε επίπεδο Δήμου για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

- Συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων, εξουσιοδοτικές πράξεις, κλπ. (Ορισμός υπευθύνων και επικεφαλής συντονιστή για τις εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων παγετού των Κοινοτήτων και Οικισμών).

- Συντονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

- Έγκαιρη προμήθεια και αποθήκευση άλατος ή και άλλων κατάλληλων υλικών. (ψηφίδα, κτλ.).

- Έκδοση προγράμματος επιφυλακής και βαρδιών των υπαλλήλων.

2. Συντονισμός των Υπηρεσιών του Δήμου με άλλους φορείς (Περιφέρειες, Όμοροι Δήμοι, ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., ΕΚΑΒ, κλπ).

- Ενημέρωση για τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι λοιποί επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς και Υπηρεσίες σε επίπεδο Περιφέρειας (Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ., κλπ.), στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

3. Ετοιμότητα όταν προβλέπεται από την Ε.Μ.Υ. η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού).

4. Σχεδιασμός χειμερινής συντήρησης στο οδικό δίκτυο.

- Συνέργειες με άλλους φορείς για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων στο οδικό δίκτυο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

- Δράσεις χειμερινής συντήρησης του οδικού δικτύου, και προτεραιοποίηση των οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση σε περιπτώσεις αδυναμίας συνολικής αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω εκτεταμένων χιονοπτώσεων και παγετού.

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου κ. Ιωάννη Συκιώτη, η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο την περασμένη Κυριακή (22/1). Ο κ. Συκιώτης ζήτησε συνεχή επικοινωνία, ετοιμότητα και ενημέρωση των φορέων και των πολιτών.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν: Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Σανίδας, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου και Λεωνίδας Πενταλιός, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ζώης Πολύζος, εκ μέρους του Α.Τ. Καμένων Βούρλων ο Υπαστυνόμος Β’ Ιωάννης Γεροθανάσης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Παναγιώτης Κοτρώνης, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Λαμίας, κ. Δημοσθένης Βασιλείου, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Αταλάντης, κ. Ιωάννης Πατούλης, η Διοικητής του Β’ Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Ανθυποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, κ. Δημήτριος Δημητρέλος, και ο κ. Θεμιστοκλής Λιάσκος από το ΕΚΑΒ Λαμίας μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr