Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Σήμερα τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2022» στα Καμένα Βούρλα!

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Παρ, 15/07/2022 - 00:00 έως 23:45

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2022», που διοργανώνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου και θα λάβει χώρα επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη (έναντι Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, στον πεζόδρομο δίπλα στην παραλία), πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινών δράσεων προβολής και προώθησης της ευρύτερης περιοχής, για την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Μέσα από αυτό το φεστιβάλ γεύσεων, Δήμος και Επιμελητήριο έχουν στόχο να λειτουργήσουν ως «ομπρέλα» των τοπικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, να προσελκύσουν επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.  Κύριο μέλημα είναι να ταυτιστεί η τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να γίνει ευρύτερα γνωστός ο τόπος και ο τρόπος με τον οποίο παράγονται.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα αναπτυχθούν στα Καμένα Βούρλα ενότητες με βασικούς άξονες: Ποιοτικά Προϊόντα – Γαστρονομία – Τουρισμός – Ανάδειξη τοπικής ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασί, χυμό ρόδι, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κελυφωτό φιστίκι και άλλους ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, πίτες, παραδοσιακά και ζαχαρώδη προϊόντα.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με παράλληλες δράσεις ζωντανής μουσικής το Σάββατο 16 Ιουλίου μετά τις 20:30, ενώ την Κυριακή 17 Ιουλίου την ίδια ώρα θα μαγειρέψουμε ζωντανά συνταγές με τα δικά μας προϊόντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.

Σας περιμένουμε!

Πατήστε εδώ για να δείτε το τρέιλερ της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness