Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Με σεβασμό και ταπεινότητα οι Ιερές Ακολουθίες των Παρακλήσεων ενόψει της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Δευ, 14/08/2023 - 00:00 έως 23:45

Με σεβασμό και ταπεινότητα πραγματοποιήθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες των Παρακλήσεων ενόψει της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άγιο Κωνσταντίνο την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή «Νιχώρι» στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και τέλεσε δέηση ενώπιον της Αγίας και Θαυματουργού Εικόνος Παναγίας, η οποία αποτελούσε την Ιερά Εικόνα του τέμπλου της παλαιάς Ιεράς Μονής του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προηξήρχε της πάνδημης  Ιεράς Λιτανείας, η οποία πραγματοποιήθηκε τόσο διά ξηράς, όσο και διά θαλάσσης, ευλογώντας τη θάλασσα του Μαλιακού Κόλπου, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Κατά την άφιξη της Ιεράς Εικόνος στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Λοκρών απέδωσε τις δέουσες τιμές και τελέστηκε Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος «Η Αρέθουσα» Αγίου Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου συνόδευσαν την Ιερά Εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness