Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Ι. Συκιώτης για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ: «Πετύχαμε τον στόχο μας»

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Τετ, 20/07/2022 - 00:00 έως 23:45

Μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού του 2021, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός του Δήμου Καμένων Βούρλων ανέρχεται στους 10.901 κατοίκους, μειωμένος κατά 1.189 κατοίκους σε σχέση με την απογραφή του 2011, όταν είχαν καταγραφεί 12.090 κάτοικοι. Στον Δήμο μας απογράφηκαν 5.281 άνδρες και 5.620 γυναίκες, τη στιγμή που το 2011 καταγράφηκαν 5.944 άνδρες και 6.146 γυναίκες.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπέστη τη μικρότερη μείωση πληθυσμού στη Φθιώτιδα, μετά τον Δήμο Λοκρών, κάτι που σημαίνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Η Φθιώτιδα γενικότερα εμφανίζει μείωση κατά 20.475 κατοίκους.

Καταρχήν, οφείλω να ευχαριστήσω το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό του Δήμου για τον ζήλο που επέδειξαν στο να απογραφούν οι κάτοικοι, καθώς και όλους τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων που ενημέρωσαν τους δημότες μας για τα οφέλη της απογραφής.

Ήταν τεράστια η προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων να απογραφούν στον τόπο μας, μιας και η χρηματοδότηση του Δήμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η απογραφή διενεργήθηκε από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2021 και δεν αποτυπώνει πραγματικά τον πληθυσμό της περιοχής, ο οποίος υπερπολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει η χρηματοδότηση των Δήμων να κατανέμεται με διαφορετικά κριτήρια και όχι αυστηρά πληθυσμιακά.

Παρότι την τελευταία εικοσαετία έχει δοθεί έμφαση για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως στα αστικά κέντρα δεν συρρικνώθηκε ο πληθυσμός, σε σχέση με την ύπαιθρο. Την τελευταία δεκαετία οι υπηρεσίες υποστελεχώθηκαν και οι δομές μεταφέρθηκαν από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα κι αυτό φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στα στοιχεία της απογραφής.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μεγάλη η ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, για την επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών τόσο για την κοινωνία, όσο και για την τοπική οικονομία».

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness