Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Η λαμπρά πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων και των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Πέμ, 18/05/2023 - 00:00 έως 23:45

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τοπική πανήγυρη στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων στις 17 και 18 Μαΐου 2023, σε ανάμνηση της κατάθεσης αποτμήματος εκ των λειψάνων του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, που είναι και ο Πολιούχος της έδρας του Δήμου Καμένων Βούρλων, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, Παραμονή της Γιορτής, έλαβε χώρα Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου και του Σεπτού ημών Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος και τέλεσε τον Αγιασμό, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου της πατρίδας μας, αφού η Λουτρόπολή μας βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο αυτής, και ωσαύτως τέλεσε τα Θυρανοίξια του συγκροτηθέντος, σε χώρο του Μητροπολιτικού μας Ναού, Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Ακολούθησε Λιτανεία της Εικόνας και του Ιερού αποτμήματος εκ των λειψάνων του πολιούχου μας Αγίου Παντελεήμονος και της Εικόνας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών, στους δρόμους των Καμένων Βούρλων.

Το βράδυ παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν των Σεβασμιωτάτων στην ψαροταβέρνα «Κάβος» στα Καμένα Βούρλα. Στον λόγο του, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, ανέφερε: «Αξιότιμοι Σεβασμιώτατοι Λαρίσης και Τυρνάβου και Ζιχνών και Νευροκοπίου, κ.κ. Ιερώνυμε και Ιερόθεε, σας καλωσορίζουμε στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, με αφορμή την τοπική πανήγυρη, που λαμβάνει χώρα σε ανάμνηση της κατάθεσης αποτμήματος εκ των λειψάνων του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, που είναι και ο Πολιούχος της έδρας του Δήμου μας.

Είναι τιμή για μας να σας φιλοξενούμε στον τόπο μας και η παρουσία σας εδώ προσδίδει αίγλη στην όμορφη γιορτή μας! Τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα, του ιατρού των ψυχών, του κατεξοχήν προστάτη των αναπήρων.

Αξιότιμε Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, αποτελείτε για τη Φθιώτιδα –και όχι μόνο- ένα κόσμημα! Το αποτύπωμα που έχετε ήδη αφήσει στην περιοχή μας είναι ανεξίτηλο!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την τέλεση του Αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, που για πρώτη φορά γίνεται. Ευελπιστούμε, με τις ευλογίες σας, μετά από μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, σε μακρά περίοδο ευημερίας.

Σας ευχαριστώ και για την τέλεση των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου!

Ευχαριστώ και όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας! Η χάρη του Αγίου να σας δίνει υγεία!»

Ανήμερα της Γιορτής, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου, και ακολούθησε η τέλεση της πρώτης Πολυαρχιερατικής και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο Νέο Παρεκκλήσιο του Οσίου Βησσαρίωνος, συλλειτουργούντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου και Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Στις τελετουργίες συμμετείχε και ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος – Υπάτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness