Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Γέμισε με παράδοση το βράδυ του Σαββάτου (15/7) στον Μώλο

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Κυρ, 16/07/2023 - 00:00 έως 23:45

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 14ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Συλλόγου Μώλου, με την υποστήριξη του Δήμου Καμένων Βούρλων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Πλατεία του Μώλου το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2023.

Στη μουσικοχορευτική βραδιά γεμάτη χρώματα, μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, το Θεσσαλικό Χοροστάσι Καρδίτσας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλεσίνας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Χορονός» Λαμίας.

Αρχικά, το Α’ Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου παρουσίασε παραδοσιακό δρώμενο αφιέρωμα στον «Αλωνάρη» και στη συνέχεια το Β’ Παιδικό Τμήμα χορούς από τα Κύθηρα. Ο Σύλλογος χόρεψε, τέλος, τραγούδια από την Ορεινή Σερρών. Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Κατσούλας.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Χορονός» Λαμίας χόρεψε τραγούδια από την περιοχή της Σάμου (Χοροδιδάσκαλος: Ρούλα Τσιριγκούλη), το Θεσσαλικό Χοροστάσι Καρδίτσας χορούς από την περιοχή της Θεσσαλίας (Χοροδιδάσκαλος: Αθηνά Σιδέρη), ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλεσίνας χορούς από την περιοχή Μακρά Γέφυρα Θράκης (Χοροδιδάσκαλος: Δημήτρης Ζυγογιάννης) και η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας χορούς από τον Πόντο (Χοροδιδάσκαλος: Βασίλης Ασβεστάς).

Συνόδευσαν οι μουσικοί: Ανδριάνα Μόκα (τραγούδι), Βασίλης Μπαλογιάννης (κλαρίνο), Σάκης Καρακώστας (βιολί), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο), Δημήτρης Ρούσκας (κρουστά) και Κώστας Μπαλογιάννης (ακορντεόν).

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Δημήτριος Κριτσόβας και Λεωνίδας Πενταλιός, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μώλου και Μενδενίτσας, κ.κ. Γεώργιος Παταργιάς και Γεώργιος Αντερριώτης αντίστοιχα, αυτοδιοικητικοί, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness