Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγιάς Καμένων Βούρλων χθες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Τετ, 19/04/2023 - 00:00 έως 23:45

Μία ακόμη μοναχική κουρά τέλεσε χθες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, την πέμπτη κατά σειρά τις τελευταίες είκοσι μέρες. Ο Σεβασμιώτατος έκειρε έναν νέο μοναχό στην ιστορική και αγιοτόκο Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγιάς Καμένων Βούρλων και έτσι ένα ακόμη μέλος προστέθηκε στην Ανδρώα Ιερά Αδελφότητα της Μονής.

Τελεσθείσης της εναρκτηρίου Αναστάσιμης Ακολουθίας στο ιστορικό Καθολικό της Μονής ακολούθησε λιτανευτική πομπή στο νέο Καθολικό του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου, Μητροπολίτου Σμύρνης, όπου και τελέστηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινό συνευχομένου και του εκ των παλαιών αδελφών της Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, τη συμμετοχή του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτου, του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, των Αγίων Καθηγουμένων, Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. π. Νήφωνος, της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου Αρχιμ. π. Σιλουανού, της Ιεράς Μονής Κορώνης Καρδίτσης π. Μεθοδίου, της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Ξενιάς Αρχιμ. π. Νεκταρίου,  ιερέων της ευρύτερης περιοχής των Καμένων Βούρλων και της Λοκρίδος και μεγάλου πλήθους πιστών.

Ο κ. Συμεών στον δόκιμο αδελφό της Μονής, Δημήτριο Παναγιωτόπουλο, έδωσε το όνομα Γρηγόριος, εις τιμήν και μνήμην του εκ των Κτιτόρων της Μονής, Οσίου Θεοφόρου Πατρός Γρηγορίου του Μυροβλύτου, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του οποίου θησαυρίζονται στην Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης χειροθέτησε στην διακονία της πνευματικής πατρότητος και τον αδελφό της Μονής, Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Λάμπρου, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μονής κατά τις υποδείξεις του Αγίου Καθηγουμένου αυτής.

* Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ι.Μ. Φθιώτιδας.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness