Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Ψήφισμα για Βοήθεια στο Σπίτι

Εικόνα site_admin

Share: 

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», έχει κριθεί  από τις τοπικές κοινωνίες ως μία από τις πιο αποτελεσματικές προνοιακές Δομές σε επίπεδο  τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξυπηρετεί επί σειρά ετών, ηλικιωμένους και ΑμεΑ, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κατ’ οίκον.

          Μέσα σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό  και  κοινωνικό επίπεδο, καταργείται  και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και αντικαθίσταται  από το «Κατ’ οίκον Φροντίδας  Συνταξιούχων» του ΙΚΑ, που καμιά σχέση  δεν έχει με το πρόγραμμα  που ήδη γνωρίζουμε.

          Με αυστηρά   αριθμητικά δεδομένα , αυτό  για  την Φθιώτιδα σημαίνει  ότι από τα 2.000  νοικοκυριά που εξυπηρετούνται  και απολαμβάνουν κοινωνικές  υπηρεσίες  κατ’ οίκον, μόνο τα 16 από αυτά  θα έχουν  δικαίωμα συμμετοχής στη νέα  πρόσκληση.  Παράλληλα 100 περίπου εργαζόμενοι στις δομές «ΒσΣ» θα χάσουν πολύτιμες θέσεις εργασίας. Αυτό Πανελλαδικά μεταφράζεται σε ένα τεράστιο αριθμό ωφελουμένων  που θα αποκλειστούν από τις  υπηρεσίες  απολάμβαναν  έως σήμερα  και θα συνοδεύεται από 3.800 περίπου απολύσεις.

          Το κοινωνικό κόστος, όμως, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη  Συντεταγμένη Πολιτεία  είναι ανυπολόγιστο. Παρασύρει στον αφανισμό κάθε έννοια  κοινωνικού  προσώπου τόσο της Τοπικής  όσο και της Κεντρικής Διοίκησης. Καταργεί και την τελευταία  προνοιακή δομή  που έχει απομείνει στους Δήμους, ακολουθώντας την τύχη και άλλων προνοιακών δομών.

Σχετικά Αρχεία

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon psifisma_gia_voitheia_sto_spiti.doc30 KB

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr