Π.Σ. Παρακολούθησης Μαλιακού Κόλπου

weather

Το Πληροφοριακό Σύστημα Προβολής – Παρακολούθησης Διαχείρισης και Προστασίας Παράλιων Μαλιακού Κόλπου έχει ως κύριο σκοπό:

  • Τη δημιουργία υποδομής, ικανής να παρακολουθήσει την εξέλιξη των καιρικών και περιβαλλοντολογικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου.
  • Την ενημέρωση των Πολιτών (εργαζομένων, επισκεπτών, διερχόμενων) για την κατάσταση του Μαλιακού Κόλπου χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο Δικτυακό Τόπο. Επιπλέον, με μικρή επιβάρυνση, η ενημέρωση μελλοντικά θα μπορεί να γίνεται και μέσω SMS.
  • Την ενημέρωση και τον συντονισμό των ειδικών συνεργείων των Δήμων της περιοχής αλλά και άλλων συναρμόδιων φορέων (Λιμενικό Σώμα, Ακτοφυλακή, Πολιτική Προστασία κα), για την καλύτερη διαχείριση και πρόληψη των καιρικών φαινομένων της φύσης (βροχή, καταιγίδα, ομίχλη, ηλιοφάνεια, τρικυμία, μόλυνση, ισχυροί άνεμοι κα).
  • Την προβολή του φυσικού κάλλους των παράλιων ακτών του Μαλιακού κόλπου μέσω της συλλογής, τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης του περιβαλλοντικού υλικού.

Με το σύστημα αυτό, οι μεν Πολίτες (κάτοικοι και ταξιδιώτες) θα είναι ενήμεροι και θα λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την προετοιμασία των μετακινήσεων και των ταξιδιών τους, οι δε εμπλεκόμενοι Δήμοι θα μπορούν να εκμεταλλεύονται πλήρως το δυναμικό των ειδικών συνεργείων διασφαλίζοντας  καθαρές ακτές και ασφαλή λιμάνια. Επιπλέον, αντίστοιχη πληροφορία θα είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, όπως Λιμενικό, Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και άλλους.

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του πληροφοριακού συστήματος.

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr