Δημοτική Ενότητα Μώλου

ΜώλοςΟ συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η παραθαλάσσια περιοχή με τις ακρογιαλιές, συνθέτουν τη μοναδικότητα αυτής της περιοχής που είναι προικισμένη με σημαντικότατα ιστορικά μνημεία.

Το δάσος Καλλιδρόμου είναι απρόσμενης ομορφιάς και μοναδικού κάλλους, γεμάτο από βελανιδιές, κέδρα, μαύρα πεύκα και θαλασσινά πεύκα (καραβίδια), με την όμορφη λίμνη στο οροπέδιο της Σουβάλας, τα πλούσια βοσκοτόπια και την απίστευτη ποικιλία βοτάνων και αρωματικών φυτών στις πλατανοσκέπαστες ρεματιές του. Τα δυσπρόσιτα φαράγγια αλλά και οι βίγλες (λόφοι) συνθέτουν πανέμορφους πίνακες χρωμάτων όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Μενδενίτσα είναι ένα γραφικότατο χωριό χωμένο στο πράσινο του Καλλιδρόμου με απίστευτη θέα και ιδιαίτερο πολιτιστικό χαρακτήρα. Το μεσαιωνικό Κάστρο του είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πιο καλοδιατηρημένα στο είδος του. Το διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο, ο αιωνόβιος πλάτανος γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται οι παρέες, το ξωκκλήσι του Άι - Θανάση, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας όπου οι μοναχές του ασχολούνται με την αγιογραφία, αποτελούν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα αυτού του τόπου.

Εξίσου σημαντικά είναι: η ακρόπολη των Αλπηνών στην Ανάβρα, το φαράγγι του Λατζορέματος και η θέα από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία στα Καραβίδια, καθώς και το "Μπουρβάρι", δρόμος με πλατάνια, κισσό και νερά στην Κόμνηνα και στη Σκάρφεια ο γνωστός φάρος "Χιλιομίλι".

Με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις :

  • Μώλος: Στις τουριστικές εγκαταστάσεις της παραλίας του Μώλου, πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, χοροί, βιβλιοπαρουσιάσεις και εκθέσεις ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής.
  • Κάστρο Πολιτισμού στη Μενδενίτσα: Συναυλίες έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, Θέατρο, βραδιές παράδοσης και βραδιές ποίησης. Γίνονται εκθέσεις επιτραπέζιου οίνου, κεραμικής και ζωγραφικής.
  • Καλλιδρόμια: Αθλητικοί αγώνες.
  • Γιορτή των Πυρών: Διοργανώνεται στο Καλλίδρομο μέσα στο Μάιο, από τον Ορειβατικό Σύλλογο.

Σε όλα τα χωριά διεξάγονται παραδοσιακά πανηγύρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr