Νέα - Ανακοινώσεις / Δελτία Τύπου

Ε. Γραφάκος: «Θα συνδεθούν όλα τα σπίτια με το δίκτυο αποχέτευσης στον Μώλο»

Εικόνα sfetsasp

Share: 

Παρ, 12/05/2023 - 00:00 έως 23:45

Ενημερωτική συνάντηση – παρουσίαση του έργου «Κατασκευή νέων παροχών αποχέτευσης Κοινότητας Μώλου Δήμου Καμένων Βούρλων», μετά την Απόφαση ένταξής του στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στο Δημοτικό Κατάστημα Μώλου, από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Εμμανουήλ Γραφάκο, και τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννη Συκιώτη.

Ο κ. Γραφάκος εξήγησε πως από το 1991 αποτελεί μέχρι σήμερα ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας οι οικισμοί άνω των 2.000 κατοίκων να διαχειρίζονται τα αστικά τους λύματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή δίκτυα, εγκαταστάσεις και μάλιστα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στα δίκτυα το 99% των κατοίκων. Όπως είπε, εκτελούνται συνολικά 120 έργα και «έχει μπει μια σειρά» και «εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του ’27-΄28 θα έχουμε καλύψει όλους τους οικισμούς».

Αναφορικά με τον Μώλο, τόνισε πως «το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εντάξαμε στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θα συνδέσει όλα τα σπίτια με το δίκτυο. Επίκειται δε και πρόγραμμα χρηματοδότησης των εσωτερικών συνδέσεων, για να διευκολύνουμε τους πολίτες».

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Συκιώτης, αρχικά ενημέρωσε πως βρέθηκε ο διαρρήκτης του Βιολογικού Καθαρισμού Μώλου και σχετικές λεπτομέρειες θα δοθούν από την Αστυνομία. «Αν δεν είχε βρεθεί, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αιτηθεί αναχρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, έτσι ώστε να λειτουργήσει επιτέλους εύρυθμα ο Βιολογικός Καθαρισμός», σημείωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα έργα πνοής, όπως είπε, των Βιολογικών Καθαρισμών Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κριτσόβας, Νικόλαος Μπατσογιάννης και Λεωνίδας Πενταλιός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριος Τσώμος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μώλου, κ. Γεώργιος Παταργιάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φθιώτιδας, κ. Σπυρίδων Κωσταράς, και κάτοικοι του Μώλου.

Φωτογραφίες

Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Επισκεπτών

Πείτε μας τη γνώμη σας

Σχετικά με το Δήμο

Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, η γειτνίαση με τα σημαντικά κέντρα ιαματικού τουρισμού λουτρά εκατέρωθεν, η απέραντη θέα του Μαλιακού και της Εύβοιας από τις αμφιθεατρικές θέσεις των ορεινών οικισμών αλλά και η ....

Επικοινωνία

Δήμος Καμένων Βούρλων (Δημοτικές Ενότητες Μώλου, Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου).

Τηλέφωνο: 22353 50000Τ.Κ.: 35008Email: info@mwlos.gr

randomness